-"Ät upp mig. Därför har jag bestämt att det är sommar i Sjöstaden idag. Jag har en Brillat Savarin som börjar mogna och en onödigt god bit färsk Pecorino som jag hör ropa på mig från köket
Hur har ni det med lergrytorna, även kallad romargrytor, i era kök. Har ni plockat fram dom än eller står de fortfarande kvar och dammar i nåt köksskåp
Jag har bara gjort det en gång förut så jag är fortfarande i experimentfasen. Jag har ju haft sån tur att jag har fått min farmors gamla hushållsassistent som ju har köttkvarn och korvhorn å allt och det funkar hur bra som helst
Vi hittade receptet på coop men har ändrat det lite efter tycke och smak. Till middag idag gjorde Fredrik min man pasta med gräddkantareller och västerbottenost
Och idag ska jag iväg och träffa min farmor för första gången på väldigt länge och tänkte ta med fika så nu på morgonen har jag bakat havredrömmar och rulltårta
Idaghar det varit full fart, har haft med mig Millian på Matmässa. Det bästa med grytor är att de blir godare när man värmer på dem, så gör mycket och du har till flera middagar
Påsk-pannacotta, 8 pers. 5 dl vispgrädde½ dl strösocker(½ citron, rivet skal och pressad saft)1 tsk vaniljsocker2 gelatinblad2 små burkar mango- eller persikopuré (bland barnmaten) el
Nästa gång kommer jag ha i mer kryddor, så jag har lagt till dem i parentes i receptet. Pulled pork, 4-6 pers. 1-1 ½ kg benfri hel fläskkarré (går att göra med vildsvin eller nötkött också)½ dl BBQ-sås eller ketchup½ dl olivolja2 vitlöksklyftor, pressade2 msk kinesisk soya2 msk balsamvinäger2 msk råsocker2 tsk chipotle pasta eller sambal oelek1½ tsk svartpeppar(paprikapulver)(spiskummin)Sätt ugnen på 125°. Sätt in i ugnen i 5-7 h, beroende på hur stor köttbit. 1-1 ½ kg benfri
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.