Vi äter det nog minst fyra ggr i månaden, ibland mer. 500 g blandfärs1 vitlöksklyfta1 hackad eller riven gul lökca 150 g "cheddar mjukost" eller vanlig mjukost½ dl chilisås2 dl passerade tomater1 msk kalvfond1 dl matlagningsgräddeen nypa sockersaltvipepparitaliensk salladskryddaGör så här. 500 g blandfärs
Blanda alla ingredienser utom saltet. Det gör du genom att blanda 2 dl ljummet vatten (uppvärmt, ej ljummet från kranen) och 2 dl ekologiskt grovt rågmjöl i en glasburk med plastfolie över och låt stå över natten
Jag har skapat ett par nya favoritpannkakor. Jag har länge varit ett stort fan av bananpannkakor, men har liksom saknat lite av fluffet och tuggigheten som annars finns i vanliga amerikanska pannkakor
Det är intensivt på jobbet nu och därmed inte så mycket nyskapande mat hemma. I förgår var ett undantag då vi lagade Markus Aujalays burmesiska kycklinggryta
På Extreme Food, med butiker i Göteborg, Stockholm och nätbutik, kan man köpa förträffliga kryddor, salsor och tortillas och lyfta fredagsmyset till en helt ny nivå från Old El Pasos eller Santa Marias Aromat-liknande kryddblandningar
Bland fruntimmer och tårtor och glömda pinaler. En klassisk tårta med vaniljkräm och hallon, men min Margareta kommer att se lite annorlunda ut, med blandade bär och marsipanros i mitten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.