Hej igen. Det har varit paus för bloggandet nu i sommar, men nu börjar ju vädret bli trist igen. Perfekt för långa matlagningssessioner i köket, med andra ord
Nu tar jag nya tag och kommer att vara aktivare. Hej mina trogna följare,. Som ni har märkt så har jag inte kunnat göra några inlägg under en period av olika anledningar
Jag inleder det nya året med en riktigt god laxpudding som jag gjorde flera gånger under hösten. Så här efter julbordstider brukar det finnas en hel del laxrester att ta hand om, så den här rätten passar ypperligt på det nya året
Ny vecka nya tag, nu får vi hoppas att vi får vara friska, nu får det vara nog. Hej. Är fortfarande lite trött och slut men det kan man tydligen vara några veckor efter influensa
För er som odlar eran egen squash, ni missar väl inte att lägga in den. Nu när dom flesta säkert har ett överflöd av squash så är det ju hög tid att göra en inläggning
Prinskorv, smaksatt med äppelglögg och rosmarin. Igår kväll stoppades två prinskorvar, grundreceptet bestod av 1 1/2 kg fläskkött (karré), 1/2 kg nötkött (fransyska) och 3/4 kg späck
En typisk sommarpaj. Foto. Jurek Holzer. Sommaren är pajernas tid. Man längtar efter något ljust och fräscht, lättlagat och lättpackat, svalt och skönt
För ett par år sedan så gick jag en “surdegskurs”. Det var ett endagarsevent där en riktig surdegsgubbe (förlåt entusiast) gick all in för att få oss adepter att bli lika frälsta som han var
Jag har skapat ett par nya favoritpannkakor. Jag har länge varit ett stort fan av bananpannkakor, men har liksom saknat lite av fluffet och tuggigheten som annars finns i vanliga amerikanska pannkakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.