Årets första tårta har jag redan gjort dekorationerna till, men eftersom den är till min systers kalas nu på lördag -och hon läser min blogg- kan jag inte lägga ut dem här, för då skulle jag ju spoila för henne vad jag hittat på
Jag fyllde min tårta med hallon/blåbär/grädde och garnerade med kokosflarn och krossad mandel… såhär i efterhand önskar jag att det hade funnits färska jordgubbar i affären som jag kunde ha garnerat med för det hade nog verkligen lyft den här tårtan
Recept är från boken nytt fikabröd - baka gott utan gluten. Tårtantill grabben blev en låång skapelse gjord på glutenfri marängbotten, så att alla skulle kunna äta av samma tårta
Ett bra tips för att få en slät yta är att ta ett bakplåtspapper, ta tag i långsidans kanter och dra med lätt tryck bakplåtspappret från botten till toppen längs tårtan
På bilden ovan har jag använt receptet på marängbottnar, blandat hallonsaft från silade hallon tillsammans med vispad grädde och penslat på smält choklad på vissa bottnar
Jag brukar använda lite olika bär - jordgubbar, hallon, blåbär. Det börjar närma sig student- och konfirmationstider och det har kommit önskemål om tips på tårtor och annat som är lätt att göra för många
Jag och Linda hjälpes åt med tårtan. Fyll din tårta eller använd till annat bakverk/dessert (För att den ska bli stabbig så bör du ställa in bakverket/tårtan i kylen en stund nu)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.