Har därför redan börjat spåna på vilka kakor/tårtor det blir nästa månad. Nu när jag kommit i ordning i lägenheten har jag t o m kommit mig för att baka till jobbet igen
Blanda ägg och mjöl i en skål, djup, vispa runt lite lätt. Hetta upp en stekpanna och lägg i rejält med smör, stek på medelsvag värme tills kycklingsaften som kommer ut vid provstick är genomskinlig och klar
Februari harvisat sig vara en riktig högtidsmånad här på Kärlek på tallrik. nu kan jag också stoltsera med att ha en blogg som är hela 1 … Fortsätt läs →
Först finhackade jag schalottenlöken, skar upp vaniljstången och skrapade ur vaniljmärgen inuti. är bara för att visa hur stökigt det blir när man fjällar av
Tag ur pannan och låt den svalna lite innan kakan hälls upp och ner nu på ett fat. För det harvi gjort i vår släkt sen medeltiden då mormors farmors anfader kom hit från Paris
· Vispa ihop ägg, socker, saffran och rivet apelsinskal några minuter med handvisp. Mitt knep för att få dem på det senare viset är att tillsätta vaniljkräm i smeten
Blanda i alla övriga ingredienser och låt den gå på medelhastighet i 10 minuter. Får vila i 10 minuter. Grädda 220 grader 7-9 minuter 9 dl mjöl. 10 minuter. 7-9 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.