Sätt ugnen på 170 grader. Botten. Mixa först digetivekex, choklad och jordnötter till en smulig massa i en mixer, blanda sen ner smöret och kör tills allt är en ända stor klump
Nu vet vi ju att inte alla har varken tid att marinera över natten eller tillgång till någon potta, så vi lägger därför upp även Nigellas recept - sen är det bara för dej att välja hur du gör
Vispa grädden och hacka dajmen i småbitar. Rör ihop det och varva tillsammans med maränger, glass, den skivade bananen och mandarinklyftorna i 4 dessertglas
Efterrättskakan hittade vi receptet till i Nigellas kokbok och ananassalsan som vi serverade till hittade vi hos Leila, Nigellas recept översatte vi och då blev det så här
Det som är annorlunda med Nigellas recept är vinet som ger en annan touch på carbonaran, jätte gott. 500g spaghetti275 g pancetta eller bacon (1 paket)2 tsk olivolja60ml torrt vitt vin eller vermouth4 ägg50g färsk parmesan, rivensvartpeppar60ml vispgräddefärskriven muskotnöt, lite ca en halv tskSkär pancettan i 1 x 1,5 cm kuber
Nigellas citron- och vitlökskyckling. Urklippet med Nigellas citron- och vitlökskyckling som fru M saxat ur nån tidning i början av 2000-talet är vid detta laget ganska fläckigt och vi kan verkligen inte fatta att vi inte tipsat om det tidigare
En av de godaste desserterna som någonsin skapats måste ändå vara marängswiss. Denna underbar blandning av glass, grädde, banan, maräng, hallon och choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.