Servettbrytningen, fransk lilja, har vi presenterat tidigare. Denna helg hade vi beslutat oss för att en av oss, Anders, skulle få bestämma vilka två viner som skulle serveras och den andra skulle få prova blint
Jag lade upp allt på ett stort runt fat, fetan i mitten och dadlarna runtom med varsin tandpetare i. Till detta hade jag ett block fetaost garnerat med färska fikon som jag skurit i tunna skivor samt några myntakvister
salt & peppar. salt & peppar. Jag har en förkärlek till rullader. En otroligt enkel rätt att laga som efter själva rullandet sköter sig perfekt själv medan den kokar
Såsen blir otroligt god då mangon ger en härlig sötma medan curry och chili hettar till lite – mums. Servera linsbiffarna med bröd, sås och ett gäng färgglada grönsaker
Receptet hittade jag i påsknumret av Elle mat&vin och är komponerat av Louise Johansson , som bla. Ettfat kommer lastat med smarrigaste browniesen med läcker kolaglasyr, toppade med finhackade hasselnötter, som fått rosta en stund i stekpannan för mer smak
Ät tillsammans med ett gott brytbröd. Detta är inlägg #6 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Ett nyttigare val - recept på kärleksmums utan vitt mjöl och socker. Nu har jag samlat i hop mig till att dela med mig av ett tidigare utlovat recept på de något nyttigare kärleksmums jag bakade i förra veckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.