Tillsätt därefter salt, gurkmeja, svartpeppar, tomatpuré och tomater. 4-5 tomater i klyftor eller 1 burk hela tomater. 2-3 msk tomatpuré. 4 dl basmatiris
Att persiskmat är toppen vet J och jag redan eftersom vi bor nära persiska Gröndals deli. Hon var i varje fall min favorit och hade säkert vunnit om inte matlagningssverige varit så stockkonservativt och premierat fransk finmat framför nya spännande smaker
Den här veckan firas både det persiska nyåret nouruz samt det kurdiska nyåret newroz. Jag och Michael har lagat en del mat i veckan med inspiration från fjärran
Nu har jag fått vara med och laga upp en hel buffé med den goda och vackra persiskamaten. Vi var några stycken som samlades i fredags för umgänge över lite mat
3 tomater (fint tärnade). Blanda alla grönsaker i en skål. Rör samman citronsaft samt olivolja. Blanda det med grönsakerna och strö över mynta, salt och peppar