Pensla med olja igen och strö jäst på den sidan som nu ligger uppåt. Ta en kniv och skölj den med vatten (lättare att skära då) och snitta sektionerna till ca 1,5 cm bredd och flytta de lite så att det uppstår ett mellanrum mellan "pinnarna". Grädda till de får krispig yta på ovansidan, ca 30 minuter och vänd de sedan och grädda ytterligare 10 minuter
Inte är det en vacker bild eller en vacker maträtt, inga strån lagda i kors någonstans på tallriken överhuvudtaget för att ens försöka göra anrättningen snyggare
Jag gick långa promenader i dom vackra omgivningarna, gick förbi den vackra kyrkan med sin kupol och tog vägen förbi Mina föräldrars grav, gick sedan vidare ner på strandpromenaden och utmed den blåa älven, ibland fick jag kliva upp i snön men på vissa ställen hade det smält undan riktigt bra,
Ugn 175 grader. Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör. Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter
New York BrownieNew York BrownieNew York BrownieNew York BrownieNew York BrownieNew York Brownie. Hej. Det är lite jobbigt när gästerna hinner tacka nej försent när man redan gjort en kaka men jag får ha med den ut i tjänsten på lördag istället, det blir säkert någon fikapaus haha
När kakan har fått kyla ner och den är klr för serveringen får man verkligen en wow-känsla när man tar bort kanterna från cheesecaken och den känslan håller i sig när man sedan skär upp kakan och smakar på den
Sätt ugnen på 190 grader. Smält smöret. Krossa kexen i mortel eller mixer och rör i det smälta smöret. Packa blandningen hårt en stor form med löstagbar botten
1New York cheesecake150 g osaltat smör 300 g digestivekex 1 dl strösocker 1 dl maizena (majsstärkelse) 2 tsk vaniljsocker 600 g färskost 2,5 dl kesella 10% 3 ägg 1 dl vispgrädde 200 g vit choklad (gärna med citron/limesmak) 1 dl frysta blåbärNew York cheesecake med blåbär. Låt din cheesecake stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar
Här kommer ännu ett recept att fylla min ‘‘Gröna kategori” med – en ”Nyttigare” kladdkaka. Enkel att göra och faktiskt ganska god – tänk på att den är ”nyttigare” och har inte lika mycket smak som en vanlig kladdkaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.