Dela frukten i bitar, ta bort kärnorna (släng) och lägg ner frukten i karamellagen. och saften av. 4 st nektariner, 4 st aprikoser eller valfri frukt1 dl socker½ dl kokande vattenSaften från 1 st citronNågra droppar whisky, rom eller konjakTäck botten på en tjockbottnad kastrull med 1 dl socker och smält till gyllende färg. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt ½ dl kokande vatten och saften av 1 st citron. 4 st nektariner
Om inte, så tvätta frukten extremt noggrant i varmt vatten, och gnugga den torr med en handduk. Det bästa är riktigt tunnskalig frukt, men om den är lite för tjockskalig, så skala den, och skär bort det mesta av det vita på skalet
Jag hade banan ochnektarin hemma och resultatet blev ett gäng riktigt saftiga proteinmuffins med härlig sötma från bananen ochnektarinen samtidigt som de är mättande i och med att de är gjorda på havregryn och proteinpulver
Superenkel smulpaj som passar utmärkt till mogna nektarineroch sommarens första hallon. Mät upp mjöl, socker, vaniljsocker och blanda ner smöret i en bunke
Nektarinoch hallonpajer i miniformat, alldeles lagom och supergoda. Visade er de små mini pajformarne som jag fick och lillasyster fick likadana och båda två lika ivriga att testa
Dela persikor ochnektariner i klyftor. Blanda ihop smör, socker, mjöl och vaniljsocker till degen. Blanda med socker och vaniljsocker och lägg i formen
I frysen har vi det senaste halvåret haft juicen från konserverad ananas infryst i burkar och nu när det äntligen blev riktig sommar passade jag på att göra en fruktig sorbet på den, lite fryst mango och några nektariner som var så där perfekt övermogna och fulla med smak
Mitt lov är slut och jag är tillbaka i skolan, roligt men intensivt. Jag har en massa gott på lager som jag ska bjuda er så och passar på att slänga in ett snabbt recept såhär på kvällskvisten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.