Det är gott med något sött efter maten men det behöver inte innebära massa socker och kalorier. Det går att få till goda och nyttiga efterrätter utan att behöva oroa sig för vikten
Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, och med lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Jag hade från början en tanke om att baka tigerrutor men så stod jag och drömde så jag blandade ihop kakaon med vetemjölet och tanken om tigermönstrad kaka var ett minne blott
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Låt kakan svalna och skär i rutor. 5 dl mjölk Kokostopping 75 g smör 1 dl mörk sirap 1 dl pressad apelsinsaft 2 dl strösocker 6 dl kokos Ugn 225 graderVispa ägg och socker vitt och pösigt. 1Vänd ner mjölblandningen växelvis med smör och mjölk. Blanda till en smet och häll i form, 20x30 cm, klädd med bakplåtspapper. 1Grädda i 20 minuter och låt svalna. Rör ner sirap, apelsinsaft, socker och kokos, sjud i 5 minuter. 1Bred kokostoppingen försiktigt över kakan och grädda i 7 minuter till
Vispa smör och socker någon minut. Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt äggen ett i taget till smör- och sockerblandningen under vispning
Som glasstårta kan man ju förbereda den i god tid och bara dekorera den innan servering då den behöver en kvarts tining för att vara lättare att skära i
Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Blanda smör och mjölk och rör ner det i äggsmeten. Rör ihop vaniljsocker, kakao, bakpulver, fiberhusk och mjölmix
Ekologiskt, supersnabbt och extremt gott. Chokladrutor med mandelsmör och kokos. Smält resten av chokladen, häll i kokoschipsen och rör runt tills chipsen är chokladtäckta
Denna mandel- och kokosgröt äter Najni till frukost minst en gång i veckan, och det vore ju förmätet av mig att behålla detta läckra frukostrecept för mig själv, eller vad tycker ni
} Att ett bröd inte riktigt jäst färdigt kan märkas på att det reser sig och spricker okontrollerat. I det här brödet är det ungefär lika mycket vetemjöm som rågmjöl, och så är det en hel del frön och nötter i det
Blanda nötterna med smör, ägg, havregryn, råsocker och bittermandeln. Forma smeten med hjälp av fingrarna till toppar och lägg på bakpappers klädd plåt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.