Apelsin- och chokladrutor
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 13 dl socker
  • 1150 g smör
  • 14.5 dl vetemjöl
  • 11 msk bakpulver
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 12 msk kakao
  • 11.5 dl mjölk
  • 175 g smör
  • 11 dl mörk sirap
  • 11 dl pressad apelsinsaft
  • 12 dl strösocker
  • 16 dl kokos
  • 12 st ägg 3 dl socker 150 g smör 4.5 dl vetemjöl 1 msk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 2 msk kakao 1.5 dl mjölk Kokostopping 75 g smör 1 dl mörk sirap 1 dl pressad apelsinsaft 2 dl strösocker 6 dl kokos Ugn 225 graderVispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao.
  • 1 Vänd ner mjölblandningen växelvis med smör och mjölk. Blanda till en smet och häll i form, 20x30 cm, klädd med bakplåtspapper.
  • 1 Grädda i 20 minuter och låt svalna.
  • 1 Kokostopping: Smält smöret i en kastrull. Rör ner sirap, apelsinsaft, socker och kokos, sjud i 5 minuter.
  • 1 Bred kokostoppingen försiktigt över kakan och grädda i 7 minuter till. Låt kakan svalna och skär i rutor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.