Nöt- och chokladrutor
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 gram smör
  • 13 dl strösocker
  • 13 ägg, medelstora
  • 11 dl kakao
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 13 dl vetemjöl
  • 11 tsk bakpulver
  • 12 dl nötkärnor som hasselnötter, mandel eller valnötter eller blandaSätt ugnen på 200 grader vanlig ugn. Vispa smör och socker någon minut. Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt äggen ett i taget till smör- och sockerblandningen under vispning. Tillsätt sedan mjölblandningen och vispa ihop till en chokladsmet. Bred ut chokladsmeten på ett smort bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm. Hacka nötterna grovt. Fördela nötterna över chokladsmeten och tryck ner dem lite. Grädda nötchokladkakan mitt i ugnen ca 15 minuter Skär nötchokladkakan i rutor - nötchokladrutor - ca 5 x 5 cm stora, medan den ännu är varm. Låt nötchokladrutorna svalna innan servering. Förvara dem i lufttät burk.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.