12 dl
nötkärnor som hasselnötter, mandel eller valnötter eller blandaSätt ugnen på 200 grader vanlig ugn. Vispa smör och socker någon minut. Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt äggen ett i taget till smör- och sockerblandningen under vispning. Tillsätt sedan mjölblandningen och vispa ihop till en chokladsmet. Bred ut chokladsmeten på ett smort bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm. Hacka nötterna grovt. Fördela nötterna över chokladsmeten och tryck ner dem lite. Grädda nötchokladkakan mitt i ugnen ca 15 minuter Skär nötchokladkakan i rutor - nötchokladrutor - ca 5 x 5 cm stora, medan den ännu är varm. Låt nötchokladrutorna svalna innan servering. Förvara dem i lufttät burk.
Det är gott med något sött efter maten men det behöver inte innebära massa socker och kalorier. Det går att få till goda och nyttiga efterrätter utan att behöva oroa sig för vikten
Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, och med lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Låt kakan svalna och skär i rutor. 5 dl mjölk Kokostopping 75 g smör 1 dl mörk sirap 1 dl pressad apelsinsaft 2 dl strösocker 6 dl kokos Ugn 225 graderVispa ägg och socker vitt och pösigt. 1Vänd ner mjölblandningen växelvis med smör och mjölk. Blanda till en smet och häll i form, 20x30 cm, klädd med bakplåtspapper. 1Grädda i 20 minuter och låt svalna. Rör ner sirap, apelsinsaft, socker och kokos, sjud i 5 minuter. 1Bred kokostoppingen försiktigt över kakan och grädda i 7 minuter till
Som glasstårta kan man ju förbereda den i god tid och bara dekorera den innan servering då den behöver en kvarts tining för att vara lättare att skära i
Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Blanda smör och mjölk och rör ner det i äggsmeten. Rör ihop vaniljsocker, kakao, bakpulver, fiberhusk och mjölmix
Chokladrutor med mandelsmör och kokos. Ekologiskt, supersnabbt och extremt gott. The post Chokladrutor med mandelsmör och kokosflingor appeared first on ceciliafolkesson
Denna mandel- och kokosgröt äter Najni till frukost minst en gång i veckan, och det vore ju förmätet av mig att behålla detta läckra frukostrecept för mig själv, eller vad tycker ni
} Att ett bröd inte riktigt jäst färdigt kan märkas på att det reser sig och spricker okontrollerat. I det här brödet är det ungefär lika mycket vetemjöm som rågmjöl, och så är det en hel del frön och nötter i det
Blanda nötterna med smör, ägg, havregryn, råsocker och bittermandeln. Forma smeten med hjälp av fingrarna till toppar och lägg på bakpappers klädd plåt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.