Här kommer ni få typ världens godaste o bästa recept på vad ni kan laga med fläskkotletter. Detta tycker jag ofta annars kan ha en tendens och bli lite torrt
I dag lagade jag min fiskgratäng som är helt okej. Börja med att lägga torskblocken i en ungssäkerform, krydda och slå på vispgrädden och täck med folie, låt stå i ugnen ca 30 minuter, så fisken nästan är klar, på ca 225 grader
Så här på sommaren tycker jag det är gott med något litet sött till kaffet ibland. I söndags bakade jag och barnen därför kokosmuffins med smak av citron och hallon
Nästan nyttigt, vill jag i alla fall intala mig. Av misstag fick jag häromsistens med mig en burk osötad kondenserad mjölk, något som inte är lika vanligt som sötad mjölk
Koka jasminriset och låt det sedan svalna. Rensa och bena ur kycklingen, skär den i bitar. Smält margarin i en kastrull och fräs lök, vitlök, purjolök, svamp, äpple och paprika tillsammans med curry tills grönsakerna mjuknat något
Ett av våra nordiska superbär helt enkelt. Då bildas ett vacuum som gör att sylten blir mer hållbar, men det förutsätter förstås att locket är helt tätt och ordentligt åtskruvat
Här är vårrullarna stekta. Detta är min variant på kinesiska vårrullar. Mycket gott, för gott. ca 40 vårrullar (storleken är något mindre än de man tex hittar i frysdisken)5 champinjoner1 röd chili3 gula lökar450 g vitkål500 g köttfärs300 g lövbiff (kan uteslutas eller ersättas med köttfärs)2 vitlöksklyftor1 tsk malen vitpeppar1 tsk malen svartpeppar3 st buljongtärningar (mörk ox bäst
Klassisk brunsås till steken (mjölkfri och nästan glutenfri). Kanon är ju ett kärt inslag i juletid. Den jagar skinkan hack i häl och får ofta utgöra the centrepiece på juldagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.