KåldolmarFörmodligen kom kåldolmarna till Sverige genom de turkar med familjer som befann sig i Sverige i början av 1700-talet för att få tillbaka pengar som de hade lånat ut till Karl XII
Lägg kåldolmarna tätt med skarven nedåt i en smord form och pensla dem rikligt med Milda Culinesse. Stek kåldolmarna i mitten av ugnen ca 45 minuter, tills de har fått fin färg
Nästan nyttigt, vill jag i alla fall intala mig. Av misstag fick jag häromsistens med mig en burk osötad kondenserad mjölk, något som inte är lika vanligt som sötad mjölk
Häromdagen gjorde jag något som jag aldrig gjort tidigare. Jag plockade havtorn. Bara någon kilometer från där jag bor ligger nämligen Karbyträdgård, som både erbjuder självplock och saluför en del havtornsprodukter
Det tar tid och är lite omständigt att göra kåldolmar, men det är ju himla gott. Det tar tid och är lite omständigt att göra kåldolmar, men det är ju himla gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.