Brännässla – naturens gröna medicin. Jag testade att göra nässelsoppa igår och det blev kanongott. Inom folkmedicin används nässlan för att motverka tarmsjukdomar och den är bra för att basa upp kroppen, då den är alkalisk
Osten är en Kvibille ädelost, sedan ligger det en bit färsk fikon inflygen direkt ifrån Malta och detta binds samman med en droppe balsamvinäger ifrån Italien
Hacka löken och fräs tillsammans med nässlorna. Smaka av med grädda och kryddor. Avsluta med att reda med Maizena (ta lite i taget till önskad tjocklek)och en klick smör
Plocka toppskotten och tänk på att inte plocka utmed en gammal järnväg eller hårt trafikerad väg. Och undvik att plocka vid gödselstackar med mera eftersom skotten kan innehålla höga halter av nitrater
6 1 liten sötpotatis (1 st motsvarar ca 200 g) rapsolja (till pensling) 1 krm salt 1 dl valnötter 1 msk flytande honung (+ extra till servering) 100 ädelost färsk rosmarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ja, det var verkligen skönt att äntligen fått lagat nässelsoppa. Koka upp vatten och blanda med fonden, häll detta i en stor gryta tillsammans med grädden
Igår utsåg jag mig själv till kung över att pressa tiden efter att ha hunnit med jobbet, att plocka nässlor, handla, köra ett ryggpass, laga nässelsoppa och torsk och dessutom ha en kostrådgivning med Sandra inför hennes Boot Camp som börjar på måndag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.