Nässelsoppa – enkelt recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 l nyplockade, späda nässlor
  • 11 l vatten
  • 1 salt
  • 11 msk smör
  • 13 msk vetemjöl
  • 12 höns- eller grönsaksbuljongtärningar
  • 11 dl grädde
  • 1 eventuellt 3 msk torr sherry
  • 12 msk hackad gräslök
  • 12 hårdkokta ägg till serveringSkölj nässlorna noga, ta bort eventuella rötter och grova delar.
  • 1 Koka upp hälften av vattnet och salta lätt. Lägg i nässlorna, koka 5 minuter. Sila av kokvattnet och spar det. Hacka nässlorna fint.
  • 1 Fräs smör och mjöl i en kastrull och späd med nässelspadet. Smula ner buljongtärningarna och späd med resten av vattnet. Koka ett par minuter. Tillsätt nässlorna och grädden. Smaka av soppan med salt och lite sherry om du vill.
  • 1 Servera den het och nykokt med en ägghalva i tallriken. Strö över lite gräslök.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.