Ingredienser Portioner: 6 1 liten sötpotatis (1 st motsvarar ca 200 g) rapsolja (till pensling) 1 krm salt 1 dl valnötter 1 msk flytande honung (+ extra till servering) 100 ädelost färsk rosmarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen!
Sätt ugnen på grill, högsta värme. Skär osten i bitar och lägg dem på hjortronen. Strö sockret på osten och gratinera under grillen, låt ugnsluckan vara lite öppen
Hej på er. Jag tror det mest beror på att jag var på Malmö Saluhall igår, och där köpte med mig två fantastiskt fina djupa tallrikar, som jag såklart direkt ville inviga
Hetta upp en rejäl skvätt olivolja(jag hade i en klick smör också) och stek löken på låg värme i ca 15 min tills den är mjuk men inte fått färg. Fördela den underbart goda lökblandningen på 4 st brödskivor(jag hade levain) och fördela 75g ädelost över mackorna. Gratinera i ugnen på 225 grader i 10-15 minuter
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Hjortgryta på ytterlårHjortgryta. Skär köttet i lämpliga bitar och stek dem på hög värme runt om. Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket
Här kommer tips på lite tilltugg som ni kan bjuda era vänner på till mellon ikväll. Förra lördagen hade vi gäster hemma och till välkomstdrinken bjöd jag på lite goda tillbehör som är superenkelt att göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.