Så när tjejerna tar över grillarna dricks det ingen obligatorisk grillöl utan då sippas det på ett glas med kall rosé under tiden som alla ingredienser plockas fram och förbereds, gärna ute i det fria samtidigt som det småpratas med middagsgästerna
När jag gör köttfärssås gör jag mycket och gör gärna den här gratängen med delar av såsen. Att komma hem och "bara" skala och strimla potatisen, skiva lite lök och sedan blanda med såsen i en form är bekvämt och tacksamt
Man är ju aldrig så kritisk som när det kommer till sin egen mat, men idag vill jag bara överösa mig själv med komplimanger över hur jäkla gott det blev
Priserna ville inte sjunka tillräckligt fort och när resorna till vår plan B försvann snabbt som en påga-liter på lördagskvällen kände vi isen i magarna smälta lika kvickt
När kycklingen är klar på ytan (den ska inte vara genomstekt. Både jag och maken tyckte såsen blev perfekt, inte för söt men ändå söt nog (för det är ändå en ”sötsur sås”)
Vardagsmat när den är som B Ä S T . Jag fullkomligt dränker tallriken med såsen. Servera såsen kylskåpskall, så börja med att göra den och ställ in den i kylen medan det andra går klart
Rör ihop alla ingredienserna till såsen. Här kommer receptet på en kall sås som är jättegod till fisk. Passar lika bra till panerad, kokt eller grillad fisk
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.