Så när tjejerna tar över grillarna dricks det ingen obligatorisk grillöl utan då sippas det på ett glas med kall rosé under tiden som alla ingredienser plockas fram och förbereds, gärna ute i det fria samtidigt som det småpratas med middagsgästerna
Och så älskar jag när strimlorna som ligger överst blir så där härligt småbrända och frasiga. När jag gör köttfärssås gör jag mycket och gör gärna den här gratängen med delar av såsen
Priserna ville inte sjunka tillräckligt fort och när resorna till vår plan B försvann snabbt som en påga-liter på lördagskvällen kände vi isen i magarna smälta lika kvickt
Fina syster yster på besök, eftersom det var lite vagt när ekipaget skulle anlända så som det är när man har små barn i bilen så fick det bli något som gick snabbt när de väl närmade sig
Det som är lite trixigt är att få marängsmeten jämnt fördelat över sockerkakssmeten, försök att fördela den jämnt från början för det är nog inte så lätt att bre ut den om man har klickat ut den som en enda stor klick
Spritsa eller bred ut marängen över citronfyllningen och ställ in i ugnen. När man tar det igen. Det där med att ta fotografier på bakverk när man har gäster kan te sig lite knepigt och det bästa är klart om man hinner göra det innan man sätter tänderna i härlighen
Man kanske skulle haft i något mer socker, men jag gillar samtidigt inte när det blir för sött. I år har vindruvorna på mina två vinstockar mognat så pass att jag kan skörda, och idag har jag fått låna en saft-maja av våra grannar
Hittade boken i bokhyllan strax innan jag gick på ledighet. Den här stunden, när dagsbruset tystnat, godnatt pussarna är utdelade och endast spotifylistan med vinterfavoriterna och ljudet från datorns tangenter studsar över köksbordet - är min
Tillsätt tomatmixen i oljan, låt den fräsa med vitlöken, och häll sedan över vinet. Den här sortens enkla recept är verkligen pasta när den är som bäst
När vi var ute och vandrade häromdagen så testade vi att grilla något nytt, nämligen ”kolbulle”. Ta med stekpanna som funkar över eld, grytlapp och stekspade
Och aldrig att det skulle ha varit tal om att får/lammkötteller getkött varit någonting oätbart eller en oacceptabel råvara,tvärtom, det var en av förutsättningarna för en överlevnad, omoch när lammen helt hade tystnat så hade också en civilisationtroligen strukit med
Lägg den i en plastpåse över natten med olivolja, lite japansk soja, en rejäl knippa timjan, lite citronzest, en knippa rosmarin, salt, peppar och så glöm inte att späcka den med vitlök (görs bäst med vass kniv som du penetrerar köttet med så att du kan pressa in vitlöksklyftor i hålen)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.