Först firade vi hemma hos Carina och Affe med Ankis familj, inte någon större skara är vi - varken där eller hemma hos Håkans familj - men i år utökades skaran av en strandsatt kompis till Freddy, ett mycket trevlig inslag
/ Anki och Håkan 2 port. I dag hade vi lite funderingar på att kanske placera våra rumpor på någon av stans restauranger, men efter lite funderingar och "ännavännande" så kom vi fram till att vi faktiskt inte var riktigt sugna på det
/ Anki och Håkan Västerbottenpaj med mandelmjöl (pajform 24 cm, ca 6-8 port). Ohohoh där har vi väl 4 bokstäver som tillsammans verkligen kan ge upphov till många åsikter, tyckande och diskussioner
Men vem behöver kokböcker när man har paret Anki och Håkan med bloggen Mårtenssons kök. Det kan möjligtvis vara så att jag funnit mig en ny hobby, korvstoppning
/ Anki och Håkan 1 paket färdigköpta crustader. Hejsan på dejsan denna söndag. Och säkert inte vilken söndag som helst för flera av er, vad vi har förstått så är det en hel del som börjar jobba i morgon efter en skön semester
/ Anki och Håkan Indisk kycklinggryta 2 port + matlåda. Indiska smaker blir det idag och det kan väl passa bra med lite hetare mat när det nu är en smula kyligare ute
/ Anki och Håkan 2 port. Det är ju som det är med fotograferingen av maträtter, vissa gör sig helt enkelt bättre som smakupplevelse än vad dom gör som blickfång och dagens kycklinggratäng är just en sådan
/ Anki och Håkan Tonfiskpaj 4 port Glutenfri pajdeg. Okej, vi går rakt på sak. Det ligger ingen fastlagsbulle på tallriken här i det Mårtenssonska köket idag trots att det är fettisdagen, inte ens en bullsmula eller en mandelmasseklick kommer ni att hitta här
/ Anki och Håkan 2 dl lätt crème fraiche. I lördags när vi hade gäster så slog vi till med lite nya tilltugg till drinken de fick njuta av, innan det var dags att njuta av maten
/ Anki och Håkan Köttfärssåsen smakar så mustigt och hela gratängen är härligt krämig. I lördags förvarnade vi er om att det skulle komma ett recept inom kort på den godaste lasagnen vi någonsin ätit, den vi kockade till undertiden vi uppfann goda drinkar, och nu är stunden inne
Gratängmoset gör vi alltid efter Ankis mors recept, varför ändra på ett vinnande koncept, och det kan man ställa in en stund på egen hand i ugnen för lite extra färg
/ Anki och Håkan Vegetarisk stroganoff 2 port 1 pkt halloumiost, i stavar. Ojojoj, detta kan absolut vara den godaste vegetariska middag vi ätit hitintills, ja frågan är om det faktiskt inte är så Det är en vegetarisk variant av korv stroganoff som legat på vänt i en av våra sparamappar i datorn, det har legat där rätt så länge och det var ju dumt
/ Anki och Håkan. Vi firade ju lite här i söndags som ni kanske läst, men som det firarglada paret vi är så kunde vi naturligtvis inte hålla oss från att smygstarta redan på lördagskvällen
/ Anki och Håkan3> 4 port. Här bjuds det idag på en smaskig och mustig köttfärsrätt där allt serveras i en och samma form, om den passar som middag en hjärtedag som denna låter vi var och en bestämma själv
/ Anki och Håkan Rabarberspritzer 1 glas 4 cl gin. Att rabarberna står som spön i backen just nu har vi ju redan konstaterat och att det inte gör oss det minsta är också redan ett känt faktum, vi testar mer än gärna nya recept med de rosa syrliga pinnarna
/ Anki och Håkan Mangosmoothie med ingefära 1 glas 2 dl cashewmjölk eller kokosmjölk. Vi har en ny last här i Mårtenssons kök, en last som för ovanlighetens skull faktiskt är av den nyttigare sorten
/ Anki och Håkan 2 port. Oh yes, visst var det Gekås i Ullared som fick fint besök från vårt kök igår. ) Som ni såg så blev det en del shoppat, men så är det också snart 3 år sedan vi var där sist
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.