Indierna serverar gärna ett pilaffris med både lök, gurkmeja och andra kryddor. På bilden har riset serverats med lax som bakats med ruccolapesto, kokta kryddiga morötter och fräst spenat
Tillsätt salt, alla kryddorna, vatten och tomatpuré. creme fraiche el matlagningsyoghurt. Vill man kan man baka egna pita bröd men jag har använt mig av frysta
Röda linser, kokosmjölk, tomat och en kombo av heta kryddor gör den här grytan. På indiska restaurangen i stan (ja, det finns två egentligen men jag föredrar den ena) får man alltid enormt god mat
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Rör ner de torra kryddorna och currypastan och låt dem fräsa med en stund. Den råkalla vinterkylan lockar fram många värmande matidéer, den gången med inspiration från Indien eller i alla fall vår tolkning av indiska smaker
Supergod Indisk maträtt med perfekt harmoniikryddningen och med en mild hetta, vill man ha mera hetta så öka på med cayennepepparn och drick gärna en ljus lager till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.