Äpplena som hänger kvar på träden funkar fint som djurmat. Nu har den kommit på riktigt. Det är vackert, i synnerhet de tidiga morgnarna när solens strålar får frosten att glimra som små diamanter
De första myggorna har redan börjar surra, ikväll tycker jag de varit extra aktiva. De lär ju dessutom hänga med en bra tid framöver, så det är nog dags för att blanda till myggolja för den kommandemyggsäsongen
I dag kör vi vidare i vår julbonanzaoch det har blivit dags för julskinkan att ta plats på bordet. "Ajamen nääää, har dom inget annat för sej i det där Mårtenssonska köket än att bjuda på julmat hela tiden", tänker kanske någon nu i
Olikasortersbenbuljong från Gammaldags husmanskostFoto Mikael Eriksson. Lättlagad hälsokost. Nu har vi varit en vecka i Alanya, vår vintervistelseort på Turkiets Medelhavskust
jag hittade i min receptbok med urklipp ett skojigt recept som verkade passa till hösten. kikade som vanligt runt bland andra bloggar under veckan och hittade då hos remsan ett liknande recept, tänkte att jag ändå skulle ge mig på det, men som de flesta brukar göra med andras recept så vill man gärna testa med sin egna touch
Råa lökskal, krokusblad. När du skalar löken som till jansson sparar du dessa och virar in äggen i och tar sedan aluminiumfolie runt om ägget och lökskalet
Jag har ju genom åren haft många olikacoachuppdragoch kurser. Allt som jag har jobbat med ochjobbar med tycker jag är roligt - det är en förutsättning för att jag ska göra det
Det är roligt att gå ochplocka båda det ena och det andra i trädgårdslandet just nu, lök, mangold, koriander, vitlök, gröna bönoroch söta små polkabetor
Idag har vi alla kunskapen om vad som är nyttigt och bra för oss att äta, men ändå har vi svårt att hålla ossborta från den "mat" som gör oss både sjuka och överviktiga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.