Vi tänker faktiskt vara så retsamt jobbiga att vi kör på med alla de recept och bilder som vi har från förra årets jul, vi vill ju att dom ska komma till användning istället för att bara ligga kvar i datorn och skräpa
Igår stod jag i köket och skalde/delade äpplen medhjälpav "Moster Hulda". Det fina med de äpplena, förutom att det är särskilt goda, är det röda skalet
Ta bort kvarblivna lökskal eller kålbitar med en hålslev och lägg i rumstempererade ägg. Kaffe, gurkmeja, rödlök och rödkål är bara några av alla smarta sätt att få fin påskfärg på äggen
Många av oss har jobbat intensivt med att ta tillvara äppelskörden. Äppelgelén kan sedan serveras till "söndagssteken" eller användas till att glasera bakverk med - till exempel äppelpajer och äppelkakor
Om man använder riktig choklad bör den tempereras för att inte skålarna ska bli missfärgade. Det kan vara bra att göra några fler skal än vad man behöver, ifall något går sönder
jag som råkade köpa mig en efterlängtad mandelkvarn häromdagen, fick en idé som testades och den kommer jag att använda mig av igen när det är dags för pannkaka med annorlunda smaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.