Ca 30 goda kakor. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg 1½ dl havredryck, 4 msk äppelmos, 4 msk mandel-/el. jordnötssmör och 1 1/4 dl kokossocker i en stor skål och vispa (gärna med elvisp) ihop till en slät massa
Sedan gör man en grop i mitten av kakan med hjälp av fingret. Man börjar med att blanda margarinet, strösocker, mjölet och mjölken till en mjuk och smidig deg
Är du i ett bakningsmaraton med tanken att fylla upp frysen är denna också perfekt, paketera kakan i foliepaket så tar du bara detta direkt från frysen och in i ugnen ca
Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den). Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan
Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
Denna kakan är så god. När kakan svalnat lite. Häll över kakan och låt kallna. En favorit. Äldsta dotterns kompis skulle komma så jag bakade denna till ändamålet
Bred sedan toppingen över kakan och strö över kokos. Låt toppingen stelna innan du skär kakan. En kollega bjöd på fredagsfika innan semstern och det var just silviakaka
Häromdagen var jag hos en granne som höll på att baka dessa underbara kakor, jag fick smaka när de kom direkt från ugnen, varma var de något av de godaste jag ätit på länge
Ramlade över ett recept på Subway kakor på baka. se. Var tvungen att testa dem såklart. De ljusa lämnade jag bort kakaon och slängde ner lite M&M i, det krävdes 2 minuter extra på dem och jag antar det är för att kakaon inte var där eller så var det bara ugnen som gjorde det
Dom här supergoda kakorna bakade jag för ett tag sedan, men har inte riktigt haft tid att blogga om dem och nu håller det på vara dags att baka en ny sats för de har en förmåga att försvinna
Har ni sett receptet på enklaste kakan/flarnet som cirkulerar överallt nu. Man sätter Dumle (chokladöverdragen kola) på en plåt och gräddar i ugnen och vips har man en kaka istället för en godis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.