Relaterade Kycklingcordon bleu. Å vad det är härligt att det blivit ljusare på kvällarna. Igår och idag har S och jag haft en jäkla energi och fått massor gjort
Ola tyckte jag hade bakat ett snyggt bröd idag. Jag kan nästan hålla med (men blygsamhet och en tendens tillöverdrivensjälvkritik gör att jag inte helt håller med min man), för jag gillar den blå formen jag köpt på Åhléns
Strimlakycklingfiléen och lägg i ugnsform. Strimlaskinkan och lägg ovanpå. Fördela ostskivorna ovanpå. Koka upp creme fraiche, färskost, grädde, senap och paprika
Denna maträtt är exakt en sån och är en gratäng-version av cordon bleu. Nu när det är vardag igen så är det så smidigt med mat som är ”allt-i-ett” och tillagarsig självt i ugnen
Förbered och sätt intillbehör som potatisi ugnen. Tips är att använda en köttbank eller lägga köttet mellan på bakplåtspapper och banka ut med en träkavel
För egen del finns det ingengrillsäsong, vigrillar året runt. Däremot kan jag hålla med om att det där svalkande vinet passar bättre vidgrillen en skön sommarkväll än en iskalljanuarikväll
Täck köttet med plastfolie och banka ut köttskivorna med botten av en kastrull. Lägg en skiva ost, två skivorskinka och ytterligare en skiva ost på ena sidan av det utbankade köttet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.