Blanda allt i en ren tio-litershink, täck med plastfolie som du gör små hål i – och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex
Känn efter med potatisstickaoch ge diginte förrän du verkligen känner attpotatisen är mjuk. Jag vet inte vad det beror på men det bliralltid så att mer tid behövs i ugnen än beräknat för attpotatisen ska blitillräckligt mjuk i den här typen av potatisrätter
Lägg ihönsbuljongtärningarnaochphiladelphiaosten. Rör om tills osten smält. morötter, rivna (ca 4 st). 1purjolök, fintstrimlad. 1vatten. 1hönsbuljongtärningar. 1philadelphiaost, med örter ochvitlök. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fintstrimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter ochvitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här. Koka morötter och purjolök ivatten 5 min
Låt bullarna jäsa länge så blir dom fluffigaoch goda. Börjar det bli dags att baka saffransbullar. Smula ner jästen, tillsätt mjölk, smör ochsaffransspriten
Häll i degbunken och slå på resten av vattnet kallt. Smula jästen och rör ut den ilite av degvätskan. Ta ut bröden ur formarna och låt dem svalna på brödgaller
tills de knappt blir mjuka. men utan attblimosiga. Tillsätt salt, kardemumma, socker och ägg. Visst är det ändå en viss känsla att kunna ta vara på och laga något ätbart av det man lagt ner lite extra kärlek och besvär på att odla själv
Köttfärslimpa är perfekt att förbereda och sedan frysa in, och dessutom en ugnsrätt som sköter sig självt i ugnen, vilket betyder att det inte heller vidtillagningen behövs avsättas särskilt mycket tid
Attiblandblir det katastrof, rakt ner i soporna ochiblandblir det bara ett sådant där "Halleluja-moment" ochi helgen var det sannerligen ett sådant, kan svära på att jag tilloch med hörde en änglakör när jag satte tänderna i den här tårtan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.