Morotstsatsiki. Skala och skär potatis och gul lök i skivor, gärna i matberedare med skärskiva. Blanda med pressad vitlökklyfta,turkisk yoghurt el avrunnen naturell yoghurt
Morotstsatsiki. Skala och skär potatis och gul lök i skivor, gärna i matberedare med skärskiva. Blanda med pressad vitlöksklyfta,turkisk yoghurt el avrunnen naturell yoghurt
Smaksätt med salt och peppar. 1 burk kikärtor, ca 400 gca 1/2 dl lättmjölk60 g purjolök1 msk majsstärkelse2 msk hackad persilja1/2 tsk salt1 krm svartpepparsmör2 dl matyoghurt2 dl grovriven morot1 st vitlöksklyftasaltsvartpepparSkölj kikärtorna i vatten och låt dem rinna av
På menyn stod det vegetariskt i form av fördrink med snittar med olivfärskost och till varmrätt kikärtsbiffar, färskpotatissallad och morotstsatsiki och till efterrätt Arlas nya mjukglass med färska jordgubbar
1-2 grovrivna morötter1 hackad vitlöksklyfta2 dl yoghurt, fetthalt ca 10 %1 msk citronsaftsalt och peppar efter smak(hackad färsk mynta- kan uteslutas)Blanda ingrediensernaEtt ekologisk alternativ på vintern när man inte ska äta så mycket växthusodlat och/eller långtransporterat gurka
Smaksätt med salt och peppar. Blanda ihop alla ingredienser. 1 dl finriven morot. 1⁄2 dl grovriven gurkor. 1 1⁄2 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt
Jag hade lite hemmagjord salsa kvar - den var god tillsammans medmorotstsatsiki. Vänd på samma sätt som när man grillar, med en tång - låt varje sida steka ordentligt
Jag serverar gärna mina med grön ärtpesto, hummus och morotstsatsiki, ibland även med en enkel slags tapenade som jag gör genom att mixa kalamataoliver och olivolja
Till det mixade jag ihop en ruggigt god dip med sting i. Blanda med olja och kryddor. Smaka av med salt. Här har jag blandat sötpotatis, som trots allt innehåller rätt mycket kolhydrater (ca 20% kh vilket är mer än vanlig potatis fast den har lägre GI), med den betydligt mer kolhydratsnåla (6,4% kh) kålroten. Pommes1 st sötpotatis medelstor 1 st kålrot3 msk rapsolja0,5 tsk salt nymalen svartpepparSpicy Hot Dip1 st ägg2,5 dl rapsolja1 st vitlöksklyfta0,5 tsk ättika 24%2 tsk sambal oelek1 msk jalapeños i lag0,5 tsk salt smaka av. Pommes1 st sötpotatis medelstor 1 st kålrot3 msk rapsolja0,5 tsk salt nymalen svartpepparSpicy Hot Dip1 st ägg2,5 dl rapsolja1 st vitlöksklyfta0,5 tsk ättika 24%2 tsk sambal oelek1 msk jalapeños i lag0,5 tsk salt smaka av
Skölj fröna noga och lägg i en kastrull tillsamman med vatten. Smaka av med salt och peppar. Blanda med kesella och crème fraiche, riv ner vitlöken och pressa i citronsaften
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.