Strö över mjölet och späd med vattnet. 4 portioner500 g rivna morötter (ca 6 stycken)smör4 msk vetemjöl1,5 liter vatten3 fiskbuljongtärningar225 g räkost2 dl crème fraichehackad dillsaltsvartpepparev
med salt och peppar. Servera med en klick yoghurt och kräftstjärtar. Torsdag är här minsann och även ny månadDet är ju då torsdagar som ska vara soppdag
Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök och chili och sedan kyla den
Smaksätt med salt och peppar om det behövs. Serveras med ris eller pasta och en god sallad förstås. Heta räkorFör 4 pers2 paprikor, gul och röd1 purjolök2 vitlöksklyftor0,5 röd chilipeppar styrka 52-3 msk chilisås eller tomatpuré2 dl matlagningsgrädde eller mjölk om du vill 1 dl vatten1 kg räkormed skalSkiva purjon och hacka paprikorna. Späd med vattnet och koka 5 minuter till
Fräs i smör tillsammans med curry. Låt fräsa med ett par minuter. 1 kg räkormed skal. 1 kg räkormed skal 2 st schalottenlökar 1 msk curry 1 msk smör eller margarin 1 st röd paprika 1 st grön paprika 1 st burk krossade tomater 400 g 2 msk sweet chilisås 2 dl crème fraîche Det här behövs till 4 port
Avsluta med att strö över hackad persilja. Smaka av med cayenne. 1 kg räkor, gärna tigerräkor10 st vitlöksklyftor4 st röda chilifrukter0,5 dl rapsolja1 dl vitt vinCayennepepparBladpersiljaSkala räkorna, hacka vitlöken och chilifrukterna, låt vitlök och cilin fräsa lugnt ett par minuter i en stekpanna med olja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.