med salt och peppar. Servera med en klick yoghurt och kräftstjärtar. Ingredienser för 2 personer4 potatisar 2 morötter ca 7-8 cm purjolök 2 tsk. riven ingefära 3 tsk olja 5 dl hönsbuljong 2 dl kokosmjölk (2 dl gröna ärtor, jag använde inte detta i min soppa) 2 krm sambal oelek 2 dl räkor eller kräftstjärtar 4 msk matyoghurtGör så härSkiva potatis, morot, strimla purjon. -) 2 morötter ca. 7-8 cm purjolök. 2 dl räkor eller kräftstjärtar
Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök och chili och sedan kyla den
Spä med vatten och smula ner buljongtärningarna. Extra skalade räkor kan tillsättas om man vill. Jag vågar nästan lova att detta är världens godaste morotssoppa
Marinera räkorna en stund i kokosolja, salt, chili flakes och vitlök. Rör sedan ner pak choi och koriander och sjögräsnudlar och låt sjuda någon minut innan räkorna rörs ner
Fräs i smör tillsammans med curry. Skala räkorna och rör ner dem i såsen. Låt fräsa med ett par minuter. Låt allt bli varmt men inte koka, då blir räkorna sega
Fräs lite matfett med curryn. Skala räkorna. Smaka av med salt och peppar. Blanda i räkorna och låt allt bli varmt, men inte koka, då blir räkorna sega
Fräs i smör tillsammans med curry. Skala räkorna och rör ner dem i såsen. Låt fräsa med ett par minuter. Låt allt bli varmt men inte koka, då blir räkorna sega
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.