Dekorera morotskakanmed torkade bär, frukt eller nötter. Glasyr måste man ju ha på morotskaka och jag använde mig av en gammal klassiker – cashewgrädde
Medan du väntar på att kakan ska bli färdig så kan du börja med att göra glasyren. Börja med att riva morötterna, riv lite extra så du har till garnering
Tillsätt de rivna morötterne tillsammans med det smälta smöret. Glasyren. Smält smöret och rör sedan ner resten av ingredienserna till en jämt och slät glasyr
Blanda farinsockret med rapsoljan. Vispa ihop ingredienserna till glasyren och bred på. Rör till sist ner morötterna och häll smeten i en smord springform (form med löstagbara kanter)
Inspirationen hämtades delvis från receptet på mitt kokosbröd, delvis från receptet på min nyttiga morotskaka och sist men inte minst från silviakakan som gav upphov till detta experiment
Späd med grädde och svampspad. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Nagga botten med en gaffel. Blanda samman pajdegen, låt vila 30 min i kylskåp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.