Koka i 1 timme och 30 minuter, burken ska vara täckt med vatten hela tiden. Häll i en form med bakplåtspapper (20x30cm) och grädda mitt i ugnen i 20 min
Dekorera morotskakanmed torkade bär, frukt eller nötter. Glasyr måste man ju ha på morotskaka och jag använde mig av en gammal klassiker – cashewgrädde
Blanda farinsockret med rapsoljan. Vispa ihop ingredienserna till glasyren och bred på. Rör till sist ner morötterna och häll smeten i en smord springform (form med löstagbara kanter)
I måndags hade vi tacofest med alla mamas och fröknar som kunde och vi blev nästan fulltaliga. Vi lagade maten tillsammans men till efterrätten hade jag förberett kladdkakorna, så det var bara glasyren och garneringen kvar
Chokladkaka medhimmelskglasyrKaka. Svalna och blanda och bred på glasyren. 100 g smör2 ägg2 rågade dl socker1 dl vetemjöl3/4 dl kakao1 tsk vaniljsockerGlasyr. Häll i smörad och bröad form med löstagbar kant och i ugn ca 24 min om diameter är 20 cm och 21 minuter om formen är 23 cm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.