Dekorera morotskakanmed torkade bär, frukt eller nötter. Glasyr måste man ju ha på morotskaka och jag använde mig av en gammal klassiker – cashewgrädde
Medan du väntar på att kakan ska bli färdig så kan du börja med att göra glasyren. Börja med att riva morötterna, riv lite extra så du har till garnering
Blanda farinsockret med rapsoljan. Vispa ihop ingredienserna till glasyren och bred på. Rör till sist ner morötterna och häll smeten i en smord springform (form med löstagbara kanter)
Jag dekorerade kakan medglasyr och färska jordgubbar, jättegott. Den här kakan kommer att bakas många gånger framöver och åka med i många picknickkorgar i sommar
Gör glasyren under tiden. Detta recept är det enda man behöver och kakan är så god att det helt plötsligt är överflödigt att beställa en morotskaka på fiket för de är inte lika goda
Krydda filén med lite salt och rosépeppar och bryn den hastigt. Lägg i purjolöken och paprikan och låt det steka med tillsammans med champinjonerna så det blir mjukt och glansigt utan att det tar färg
Att ha en allergi eller intolerans mot vissa livsmedel kan vara knepigt. Det är ju lugnt, tänkte jag och började genast fundera på om man skulle göra en god tårta med nötbotten eller en brownie med glass
Rulla varje degbit till långa stavar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 10-12min och skär sen längderna i lagom stora, sneda bitar medan kakorna är varma
Bryn dem ihop med hackad vitlök och schalottenlök, tillsätt peppar och bryn tills det fått fin färg. Skulle du råka ta för mycket så red av det med lite vetemjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.