☂️ ta vara på trädgårds äpplen. Magiskt sockerkaka med äpple. 2 ägg. 2,5 dl socker. Vispa till poröst. Smällt 50 g smör , ställ åt sidan o häll i 2 dl mjölk
Kladdig kladdkaka – gör så här. Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka chokladen. Rör noga ihop ägg och socker, vispa ej pösigt, då blir kakan inte seg och kladdig
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt rumsvarmt smör i bitar, sirap, salt, vetemjöl och det mesta av rågsikten
Höstens godaste efterrätt åt vi förra helgen när vi hade gäster. Maken tyckte att den var godast av alla tre rätter (och då är inte han nån ”efterrättsmänniska”), till och med godare än oxfilén som vi åt som huvudrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.