Smula ner jästen i havregrynsblandningen. Blanda samman 3 dl mjölk och havregrynen, låt detta svälla i minst 1 timme. Blanda 3 dl mjölk med oljan och värm detta till 37 grader. 3 dl havregryn
Eftersom Ankis syrra har återupptäckt bakglädjen med ny köksmaskin och gärna vill äta lite nyttigare så var hon inte sen att be oss om receptet på morotsbullarna
Rulla dom till runda bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. ca 20 st50 g jäst50 g smör5 dl vatten1 1/2 tsk salt1 dl vetekli1 dl solrosfrö1/2 dl linfrö4 dl rivna morötter3 grahamsmjöl6-8 dl vetemjöl SpecialGÖR SÅ HÄR
Rör ut den smulade jästen med filen som du först har värmt till 37°. Arbeta ihop degen efter jäsningen med mer mjöl och baka ut till 20–22 bullar, runda eller ovala
Servera med potatismos. Skala och skär ner morötter och lök så de kan köras i en köttkvarn till färs. Blanda mjölk , skorpmjöl , potatismjöl så det får dra i ca 10 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.