Smörj en form med avtagbar kant och bröa, gärna med kokos. 75 g smör. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda kakan i ca 40 minuter, låt svalna och servera sedan. Skriv utFacebookTwitter 75 g smör
Smält smör och choklad till kladdkakan i en kastrull och ta sedan av från värmen. 1Till garnering200 g choklad av valfri sortSätt ugnen på 175 grader. Häll smeten i brödformen och grädda kakan mitt i ugnen i 15-18 minuter. Värm i mikron i ca 20 sekunder på full effekt Häll ut nougaten på den kalla kladdkakan och låt stelna i kylskåpet. Låt stelna i kylskåp ca 20 minuter Smält chokladen i vattenbad och ringla över kakan i ett fint mönster
Skala och skiva äpplena i tunna klyftor, lägg dem på äppelkladdkakan. 175 g smör. 11 msk kanel. 1Pudra äppeltäcket med kanel. 1Grädda mitt i ugnen i cirka 25-30 minuter (beroende på hur kladdig du önskar kladdkakan i botten)
Är du taggad för påskveckan. Vispa ihop grädde, socker, kanel och mjöl. Älska kanel. 2 tsk kanel. Sätt ugnen på 175°. Tryck ut den i en pajform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. 7. 2 tsk kanel
Ingredienser Portioner. 12 bitar 100 g smör 1/2 g saffran 100 g vit choklad 2 ägg 2 dl strösocker 2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g) smör till formen Till servering hallon eller rårörda lingon eller citronkräm (se tips) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Rör hela tiden om så att det inte bränner vid. Tag fram en springform med löstagbar kant. Smöra formen och fördela kokosflingor så det täcker botten och kanterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.