Smula jästen i en stor bunke. Vispa äggen i en skål så att de blandar sig ordentligt. Häll 1 dl fingervarmt vatten över jästen och rör så att jästen löser sig
Blanda ströbröd och mjölk som får stå en stund för att svälla. 400 gram köttfärs1. 5 tsk salt1 kryddmått svartpeppar1/2 dl ströbröd4-5 dl mjölk1/2 vitkålshuvudmargarin och lite sirap till stekningenSätt på ugnen 175 graderSkär kålen i små bitar eller strimlor
den går att förbereda innan, den är populär bland både barn och vuxna, den är lika god i lunchlådan dagen efter, och den kan ligga färdig i frysen och smaka lika gott upptinad som nylagad
Jag tor att min mormor brukar ha något mindre mjöl i sina kakor än jag, vilket går bra och är kanongott det med, även om kakorna flyter ut lite mer vid gräddningen
Smält smöret i en kastrull. Häll i övriga ingredienser och rör ihop. Klart. Lägg frukten eller bären som du vill ha i pajen i botten på pajformen och häll över pajdegsblandningen och platta till
Så fort det går för fyra härliga dagar att försvinna. Igår var det påskmiddag hemma hos pappa tillsammans med mina syskon, så pappa och jag hjälptes åt att fixa påskbuffén
Hela förra sommaren körde jag med min grillsås som var creme fraiche-baserad och innehöll fetaost och rödlöksmarmelad, men i år gapar kylen tom på sådan marmelad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.