Fryst torsk är kanske inte den roligaste råvaran, men om man lagar den på det enkla sätt som vi gjorde igår så blir den toppengod - smakar "som restaurang"
Jag köpte ett paket philadelphiaost med chokladsmak för ett tag sedan. Jag visste inte riktigt vad jag skulle använda den till, då det inte är min melodi att ha det på smörgåsen
Mmmmm så gott. Förra helgen var vi bortbjudna till fina vänner, och efter en vansinnigt god middag, fick vi den här efterrätten som var 100 % my cup of tea
Strimla lövbiffen och bryn i omgångar i en stekpanna med smör. Salta och peppra och ställ åt sidan. Hacka lök och vitlök och fräs utan att det tar färg i en gryta med smör
Gryta med doft och smak från Marocko. Hetta upp olja i en stor kastrull/panna. Fräs 1 hackad gul lök och 2 finhackade skalade vitlöksklyftor så att det blir mjukt men inte tar färg
Nästa restaurang att öppna i Stockholm borde vara en marockansk. Som grymma Chez Omar i Paris. Till dess får vi laga egna grytor hemma, eller ta oss till 47 Rue Bretagne i Marais
Äta gott och upptäcka lokala råvaror och smaker är alltid ett glädjeämne då man reser bort. I Marocko finns smakrika grönsaker, kött och fisk av god kvalitet, kryddor med arom man sällan finner i svenska kryddpåsar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.