Strimla lövbiffen och bryn i omgångar i en stekpanna med smör. Salta och peppra och ställ åt sidan. Hacka lök och vitlök och fräs utan att det tar färg i en gryta med smör
Sås. Låt yoghurten rinna av (ju längre ju godare). Hacka/pressa i vitlöken, hacka örterna och chilin. Blanda runt i yoghurten, drissla på lite olivolja
Ytterligare ett pittabalanserat recept från Maten från min by - ayurveda för din hälsa. Jag har även lagat och bloggat om recept från Janesh Vaidyas tidigare bok Maten är min medicin och de recepten hittar man samlade här
Äta gott och upptäcka lokala råvaror och smaker är alltid ett glädjeämne då man reser bort. I Marocko finns smakrika grönsaker, kött och fisk av god kvalitet, kryddor med arom man sällan finner i svenska kryddpåsar
Här kan ni nog frälsa den mest inbitne köttätaren med en riktigt god lasagne från växtriket. Hela köttgänget i vår familj tog två portioner och slickade nästan faten
Jag hittade en "kikärtsgryta från Marocko" som jag givetvis ville testa. Kikärtsgryta från Marocko4 stora portioner2 gula lökar, hackade4 vitlöksklyftor, hackade1 röd paprika, fint tärnad1 msk olivolja1 tsk malen spiskummin1 pkt saffran2 tsk paprikapulver1 tsk malen ingefära1 kanelstång1 burk krossade tomater3 dl vatten1 grönsaksbuljongtärning1 dl russin (jag blandade russin, klippta aprikoser och katrinplommon)2 burkar kikärtor (eller 480 g hemkokta), sköljda och avrunna150 g bladspenat (hade inte jag hemma så det uteslöt jag), sköljd1 dl hackad koriander (hade jag inte heller i eftersom jag sällan köper färska kryddor)saltTill servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.