Stek sedan i mjölkfritt smör eller kokosolja. Min dotter älskar pannkaka och goda sylten till. Jag gillar detta extra mycket när jag vet att jag får i mig bra saker för min kropp, kan jag dessutom göra något som hon njuter av vilket hon gjorde av denna pannkaka så blir det extra bra, bonusen blir ett glatt och energifyllt barn
nu har jag bakat lite saffransbröd, bullar och även en del släta saffransbullar. Jag vet att det är lite tidigt eller något sent beroende på hur man tänker
Bakade ett härligt juligt bröd i veckan, luktade verkligen jul i hela huset, lussekatter. -), fast nu var det inte lussekatter utan ett matbröd med saffran i, så himla gott, har inte haft saffran i matbröd innan och det är inte sista gången jag bakar detta bröd, fast nästa gång så gör jag två mindre limpor, fick ett jättebröd
Saffransbröd. Baka ut till valfritt saffransbröd. Frys gärna in saffransbrödet samma dag. Grädda små saffransbröd, tex vanliga lussekatter gräddas mitt i ugnen i 250 grader, 8-10 minuter, längder, flätor, kakor i nedre delen i 200-225 grader, 15-20 minuter
Idag har jag gjort saffransbröd där jag misslyckades lite med jäsningen. Saffransbröd50 gr smör2,5 dl mjölk25 gr jäst1,25 dl kesella1 påse saffran2 krm salt1 tsk kardemumma0,75 dl sockerca 8 dl vetemjölFyllning150 gr riven mandelmassa75 gr rumstempererat smörca 50 gr mandelspånSmält smör och tillsätt mjölk, värm till 37 grader
Stek bitarna i mjölkfritt margarinoch råsocker och pudra över kanel mot slutet. 1 msk mjölkfritt margarin. 30 g mjölkfritt margarin, kallt. 50 g mjölkfritt margarin. 1 msk mjölkfritt margarin. 30 g mjölkfritt margarin, kallt. 50 g mjölkfritt margarin
Min mammas fantastiska bröd som serveras till bufféer. Både lätt att göra och lätt att äta Degen görs kvällen innan och får stå och kalljäsa i kylskåpet över natten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.