3 Men
ungefär tio minuter in i frukosten flög en minnesbild över mig och tårarna började plötsligt spruta… Det kom över mig som en käftsmäll. Jag har länge funderat på om jag ska ha den här bloggen kvar eller inte men så länge jag har den kvar tänker jag åtminstone vara ärlig och inte måla upp nån jävla fasad som inte ens jag själv kan leva upp till. Jag mår väldigt dåligt just nu och tänker inte hymla med det. Och på min väg tillbaka upp igen är det en hel del som kommer upp till ytan och det är en svår kamp jag kämpar med varje dag. Det går upp och det går ner, rätt som det är blir det som nu, en käftsmäll. En dag när man trodde man var safe, men jag har lärt mig att det finns inga garantier för nåt. Och jag hoppas innerligt att det bara kan bli bättre Jag försöker att göra så mycket som möjligt som får mig att må bättre och att jag nu blivit barnledig varannan vecka är en stor räddning. Ansvar för en annan människas liv är det tyngsta man kan bära och det blir en övermäktigt när man redan tappat greppet om sitt eget. Men, som sagt, jag kämpar på och kommer aldrig någonsin att ge upp. Tårarna tar nog aldrig slut men förhoppningsvis blandas de med skratt snart igen
För det var i Mitt Köks tält vid Skrea Strand som jag och Lars tillbringade kvällen i går. Allt jag blev serverad skulle jag smaka på, var mitt motto inför kvällen
Mittliv valde tidigt att svänga av från den raka, enkla vägen. Själv längtade jag mest efter att äntligen få låta håret växa ut så det skulle bli riktigt långt, efter att man rakat av allt mitt hår vid operationen
Så vill ni bli mitt resesällskap så är det bara att motivera på. n sjunger på sista versen, cd-spelaren som jag nyss lyckas väcka till liv igen, bestämde sig plötsligt att åter dö, kläderna ska vi inte tala om förutom att det är många hål som behöver lagas
God morgon på er. Det här är den roligaste dagen i hela mittliv. Jag flytta hit ner för ungefär 26 år sen och jag har en kompis, som aldrig har varit här nere och hälsat på mig
Det har varit en rent sagt usel drinksommar. Under vinterhalvåret håller jag mig till min stora kärlek Godfather, men mellan maj och september är jag mer våghalsig
Panzanellan är hur enkel som helst och förvånansvärt god trots att den innehåller oliver, som inte är min favoritingrediens, samt sardeller, som ju kan vara lite väl mustiga i smaken om de inte använts helt rätt, som här
Mitt tips – använda termometer. För att få den perfekta filén, krydda (marinera eller ge den en rubb med kryddor) stek den på hög värme i lite smör och olja så att den får en fin yta runt om, stek den färdig i ugnen på 150 grader till en inertemperatur på 56 grader. 1 msk olivolja. Sätt ugnen på 150 grader och sätt in en termometer så spetsen är mitt i köttet. 1 msk olivolja
1/3 dl olivolja. Grädda i mitten av ugnen på 160 grader i ca 50 min. Ett egenkomponerat recept på ett bröd med mycket protein och bra fetter från nötter och frön men med ytterst lite kolhydrater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.