Ingredienser - 1 paket filodeg (finns i frysdisken)- 2-3 dl riven smakrik ost - 1 äggHur gör man. 1) Sätt ugnen på 200 gr och ta fram filodegen från frysen2) När degen tinat så veckla it den försiktigt
De misslyckade kakorna var ätliga, visst, men jag chansade och gjorde arraksbollar av dem. Andra misslyckade kakor går också att använda istället för brownies, men innehåller inte kakorna kakao behövs mer av det i smeten
Det upphör aldrig att förvåna mig hur stor besvikelsen är efter ett misslyckat bakningsexperiment. Lika euforisk som lyckokänslan är av att skära upp ett vackert, väldoftande bröd med underbart inkråm, lika nedslående är känslan av misslyckande när ett vackert, väldoftande bröd visar sig innehålla ett kompakt och degigt inkråm
Så på sätt och vis kan man ju säga att de misslyckade kakorna ändå blev en ny lyckad sort. Dessa glutenfria små chokladflarn var egentligen tänkta att bli små fina bulliga chokladkakor
Den här middagen får bara ett flyhändigt recept, för alla kan göra den. Frittarna var gjorda av "Ölandspotatis", inköpt idag av skeppare Lars Lind som seglar till från Valdemarsvik till Öland varje höst och hämtar potatis, lök, saltsill, matjessill och löksill, som han sedan säljer längst ostkusten
Vill man piffa till serveringen kan man göra oststänger som inte bara är fina utan goda också. Oststängerna är verkligen busenkla att göra och är värda att lägga någon minut på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.