Vill man piffa till serveringen kan man göra oststänger som inte bara är fina utan goda också!4 portioner
2 små
fint rivna morötter
2
fiskbuljongtärningar
400 g
kräftost
Tänk bara på att inte hälla i kräftstjärtarna förrän det är dags för servering eftersom dem gärna blir lite sega.Oststängerna är verkligen busenkla att göra och är värda att lägga någon minut på!För cirka 10 stänger
Låt puttra några minuter och smaka av med salt och peppar. Bjöd Cicci på den här till lunch idag. En gammal klassiker som är snabbt tillagad men ändå lite festlig
Efter någon minut täcker du med vatten, lite hummerfond, lagerblad och vitpeppar. Servera den mjuka och aningens heta kräftsoppan till en riesling och en skiva bröd så kommer du inte ångra dig, jag lovar
Ingredienser Portioner. 4 4 morötter 1 msk smör 2 msk vetemjöl 1 l vatten 1 hönsbuljongtärning 400 g kräftost (mjukost) 2 dl crème fraiche salt peppar Till servering 1 burk kräftstjärtar ev dill bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Smaka av med salt. Häll upp soppa, lägg i lite extra dill och gör fint på tallriken med citron klyfta. 10,5 kg frysta räkor med skal. 1Kräftsoppa3 morötter 3 msk smör 2 tsk vetemjöl 1 l vatten 2 tärningar fiskbuljong 1 tub kräftost, á 275g 2 dl crème fraiche 3 kvistar dill 0,5 kg frysta räkor med skal 1 krm salt. 1Garnering1 citron dillKräftsoppa
Lägg till sist i dillen och kräftstjärtarna och smaka av med salt och peppar. När vi var på kräftskiva hos min syster så bjöds de på en kräftsoppa som ett av tillbehören till kräftorna
Ingredienser Portioner. 4 600 g kräftor 2 msk olivolja 1 finhackad gul lök 1 st fänkål (à ca 50 g) skuren i små, fina bitar 1 tsk tomatpuré krondill 6 dl fiskbuljong (tärning) 1 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde salt och peppar efter smak ev lite konjak rostat vitt bröd Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.