1 svartpeppar1.
Beredning: Låt löjrommen rinna av i en finmaskig sil. 2. Riv potatisen grovt. Lägg rivet i ett durkslag, salta och krama ur överflödig vätska. 3. Hetta upp en klick smör och lite olja i en varm stekpanna. Lägg i 3–4 högar med riven potatis och platta ut till små plättar med hjälp av en stekspade. 4. Stek rårakorna gyllene och krispiga. Ställ in dem i 125° varm ugn efter hand så att de håller sig varma medan du steker resten. 5. Före serveringen: Lägg en klick löjrom på varje råraka, toppa med lite crème fraiche och en dillvippa. 6. Ta ett par tag med svartpepparkvarnen över. Servera.
Blanda löjrom, lök och kryddor i grädden. 200 g löjrom eller sikrom. Vispa grädden tjock. Hacka löken fin. Låt stå över natten i kylskåpet 3 dl vispgrädde
Värm bara upp den, smula rostad prosciutto över och toppa med en rejäl klick löjrom. Under tiden blomkålen kokar steker du schalottenlöken i rikligt med smör så den nästan blir smörkokt
Här upplagt med smetana och vacker piplök samt kyndelblommor från Husmor Lisas örtagård. Det är osött fast kraftigt med lite ask & vulkankänsla då den ju vuxit på den svarta jorden
Borsta potatisen ren, skölj, torka och stick dem med en gaffel eller potatissticka. Servera den finhackade löken (nyss hackad), löjrommen och crème fraiche i skålar till
Smält smöret och blanda med brödsmulorna. Bred över rommen och garnera med gräslök vid servering. Tryck ut på botten i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. 100 g löjrom eller stenbitsrom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.