Minirårakor med löjrom
www.stowr.se
www.stowr.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g löjrom
  • 15 stora potatisar av fast sort
  • 1 salt
  • 1 smör och olja till stekning
  • 11 dl crème fraiche
  • 11 knippa dill, plockad i små vippor
  • 1 svartpeppar1. Beredning: Låt löjrommen rinna av i en finmaskig sil. 2. Riv potatisen grovt. Lägg rivet i ett durkslag, salta och krama ur överflödig vätska. 3. Hetta upp en klick smör och lite olja i en varm stekpanna. Lägg i 3–4 högar med riven potatis och platta ut till små plättar med hjälp av en stekspade. 4. Stek rårakorna gyllene och krispiga. Ställ in dem i 125° varm ugn efter hand så att de håller sig varma medan du steker resten. 5. Före serveringen: Lägg en klick löjrom på varje råraka, toppa med lite crème fraiche och en dillvippa. 6. Ta ett par tag med svartpepparkvarnen över. Servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.