En sak till som kan vara lite jobbigt, iaf första gången. Mina tips, var noggranna med receptet och följe den, köp mattan, låt macarons vila minst 45 min innan gräddning, detta för att macarons inte spricka och tappa formen
s Första tipset fick jag från Viktoria som tyckte jag skulle catera. 8 portionerLager 16 st stora skivor formbröd100 gr bredbar pastej1,5 dl lätt creme fraiche0
Markus mamma fyller år och med finsk härkomst i familjen så har det ätits en del Kinuskitårtor. Jag hade aldrig hört talas om denna tårta förut och efter att Markus bad mig baka en sådan till hans mamma så satte jag igång och googlade
Dagen till ära, första dagen på W30. Jag köpte en Kindle-bok, en bok man laddar ner till en app i mobilen, som bara handlar om Crock-Pot-recept, ”Paleo Slow Cooking” av Robb Wolfs svägerska Chrissy Gower, och nu när jag springer till jobbet ibland, och kommer hem sent andra dagar, så här Crock-potten räddaren i nöden
Eller min första mer klassiska fiskgratäng men ändå inte, hihi. Vill man förkoka potatisen kan det vara bra, jag körde mina tillsammans med såsen 20 min innan jag la i fisken
Jag har köpt färdigkokt skinka förut som jag griljerat men inte riktigt varit nöjd. I år köpte jag rimmad skinka, fryst, till ett bra pris och tänkte att nu ska jag göra detta ordentligt
Brukar gärna göra mina pajskal lite grövre genom att tillsätta grahamsmjöl eller rågmjöl. Men hallå. Idag lyckades jag laga en ruskigt god paj med mangold och champinjoner
Finaste Charlotta och hennes C. slog till med en stor bröllopsfest i lördags. Med 100 inbjudna gäster behövde de hjälp med alla tårtor som skulle bakas
Blev lite taggad att prova det här med surdeg efter att jag var på Mat för livet-mässan. Fick provsmaka ett jättegott saffransbröd i MixWells monter, det ska jag försöka baka till jul
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.