Jag älskar att göra desserter och efter att jag tittat runt på nätet kom jag på den här härligt goda och smakfulla kombinationen som man kan lägga upp i snygga lager ( mina är inte så snygga, men jag lovar att det funkar, hahaha) i en glassburk
Strimla rödkålen fint och dela blomkålen i små buketter. Skär körsbärstomaterna i halvor eller kvartar och hacka moroten i stavar alternativt skiva i mandolin
Börja med den mindre mängden vetemjöl och arbeta degen väl i ca 10 minuter i assistent. Tillsätt salt och arbeta degen i 5 minuter till innan oliver och fetaost blandas ner. Dela degen i 2 lika stora delar, rundriv och forma till 2 limpor. Grädda limporna på nedersta falsen, först i 250º i 10 minuter. Sänk till 200º och grädda i ytterligare ca 35 minuter
En god och mjuk smörgås men med minimal arbetsinsats- superbra nu när vardagen drar igång igen. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två stora bitar
500 g stora räkor. Rör under tiden, ca 2 minuter tills vitlöken och chilin är blanka och mjuka. Öka värmen och häll i räkorna och rör om och stek ca 2 minuter tills de blivit vacker rosa om du använt råa räkor annars räcker det att de blivit varma. 500 g stora räkor
Arbeta degen i maskin eller för hand minst 10-15 minuter. Låt jäsa på bakplåtspappersklädd plåt ca 30 min. Grädda i 200 grader ca 12-18 min, tills frallorna fått fin färg. Frallor på jäsning… Efter 30 min, pensla med ägg och strö över vallmofrön. Efter ca 15 min i ugnen. 12-18 min
Jag kunde inte hålla mig länge från att börja använda mina polkagrisar. Idag efter jobbet knåpade jag ihop en fluffig kräm med vit choklad, grädde och polka med en knaprig kakbotten
Sen att dem blir stora och saftiga är bara ett plus i kanten. Ca 10 stora muffins. Grädda mitt i ugnen ca 17- 20 minuter. Jag tog ut mina efter 17 min. ) Ca 10 stora muffins
Så här gjorde jag min vintersoppa nu senast. Hetta upp olja i en rymlig tjockbottnad kastrull eller gryta och fräs alltsammans under omrörning några minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.