När jag fyllde år så ville jag testa att göra en mirrorglaze tårta så sagt och gjort. Sen lät jag den svalna till fingertemperatur ung innan jag hällde den på tårtan
Till min stora förvåning var köttet riktigt gott. Dagen till ära, första dagen på W30. Min 19-åige son kom till och med upp och tackade för maten och gav mig lite nackmassage
För att tårtan inte ska bli för torr, tog jag lite saft på alla bottnar innan jag garnerade den. Jag avslutade med att ta grädde på hela tårtan, skrev "Glad Påsk" med gul karamellfärg, satte på gula kaniner och sedan lite silverkulor
Nu är i alla fall årets förstatårta gjord och därtill uppäten, och först ut blev min syster J. Det brukar inte gå så bra med mina tårtbottnar av någon anledning, men skam den som ger sig
Ibland vill jag testa lite nya kombinationer och denna gång var det mina kollegor som fick smaka. Den här tårtan är gjord på ljusa bottnar fyllda med en lite "kryddigare" rabarberkompott samt vitchokladmousse, täckt med grädde och jordgubbar
Raw chokladtårta. Då är den här tårtan för dig. Rawfoodtårta med blåbärsmousse. Som en midsommardröm med en härlig len blåbärsmousse på ekologiska svenska bär och en botten av pecannötter blir det här till den perfekta sommartårtan
Eller minförsta mer klassiska fiskgratäng men ändå inte, hihi. Två av tre barn tyckte den var god och min fästman gillade den, så jag är nöjd Nästa gång jag gör denna använder jag mig av en större form och ½ sats sås till
minförsta veckomatsedel. Stuvade makaroner gör jag alltid på lite fuskigt sätt, dvs kokar nästan färdigt som vanligt i vatten, slår av och kokar sista minuterna i mjölk
En nötig tårta med en fantastiskt god chokladglasyr uppepå. Tårtan är mjuk med mycket nötsmak i botten och glasyren blir seg, kolig, lite nötig och helt underbart god
Min mamma har alltid gjort ugnsbakad och det har alltid varit den godaste skinkan. Jag har köpt färdigkokt skinka förut som jag griljerat men inte riktigt varit nöjd
För ungefär två år sedan gjorde jag min allra första dekorerade tårta och efter det fick jag mersmak och det har bakats en hel del i köket här hemma sedan dess
En sak till som kan vara lite jobbigt, iaf första gången. Mina tips, var noggranna med receptet och följe den, köp mattan, låt macarons vila minst 45 min innan gräddning, detta för att macarons inte spricka och tappa formen. Fortsätt att vispa i ca 10 min, smeten ska kylas ner samt få en glansig fin konsistens. Låt macaronsen stå i rumstemperatur i ca 45 min, detta för att ytan ska hinna torka lite så att de inte spricker så enkelt i ugnen. Grädda i 155 grader i ca 12-15 min. ca 12-15 min
Mina croissanter blev ändå helt lyckade. min sista träkavel, sträckte nacken, men hej-. Tänkte bland annat på mina croissanter - ska de månne ha jäst över natten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.