1 Milkshake2-3
nektariner 2 dl hallon 4 dl mjölk glassen, se recept ovanVispa 5 dl grädde lätt och ställ undan en stund. Separera gulor och vitor. Vispa ihop äggulor, florsocker och honung i en bunke. Äggvitorna kan frysas in och sparas till ett annat tillfälle. Häll i hälften av den vispade grädden i bunken. Resten av grädden kan du ställa in i kylen så länge, den ska användas till garnering sedan. Rör om och häll sedan ner i glassmaskinen. Starta glassmaskinen och kör tills glassen är färdig. Skär frukten i mindre bitar och lägg i en mixer tillsammans med bären. Häll i 4 dl mjölk och mixa till en jämn rinnig smet. Stjälp i den färdiga glassen i mixern och kör lite till så att allt blandas. Häll upp i små burkar eller dricksglas och garnera med resten av vispgrädden, frukt och bär. Njut!
Milkshake. Denna gjorde jag med frysta jordgubbar, glass och färska hallonoch en gnutta vaniljsocker. Vet inte varför, men det är väl när salt möter sött och det är lite udda som gör det så gott
Nektarinochhallonpajer i miniformat, alldeles lagom och supergoda. Visade er de små mini pajformarne som jag fick och lillasyster fick likadana och båda två lika ivriga att testa
Dekorera medhallonoch servera. Dela nektarinerna i halvor och ta bort kärnan i mitten. Ljuvlig sommarlyx som är enkel att tillaga och smakar fantastiskt
Tillsätt hallonsyltoch lite hushållsfärg. Vissa blev lite större och andra lite mindre. Vissa sprack, men annars blev dom helt perfekta i smak och konsistens
Jag har hört att lakritspulvret skall användas med försiktighet pga den starka smaken men jag tycker det är hur gott som helst och kan äta det som det är
Idag har det varit superfint väder och solen har varit så varm och skön idag . Nu är de sommar. Idag har det varit superfint väder och solen har varit så varm och skön idag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.