Servera med rikliga mängder sirap, gärna hemmagjord fläderblomssirap, och lite florsocker. Flädergårdens fantastiska fläderblomssaft – här är receptet Friterade fläderblommor Ingredienser
Blanda med finhackad rödlök och dill och blanda ut med gräddfil. med mer senapsspad och låt stå i kylskåpet några timmar innan servering eller med fördel över natten
Nyss hemkommen från Italien (berättar mer om det snart) kom midsommarhelgen med en dundrande fart. I skrivande stund öser regnet ner och i hamnen låg ett gäng segelbåtar med dyngsura midsommarfirare
Sila saften genom en silduk och häll upp på väl rengjorda glas- eller plastflaskor med skruvkork. Jäsningen gör att drycken innehåller en liten mängd alkohol så se upp med bilkörning och barn
Pressa ut saften och tillsätt saften och skalet i bunken tillsammans medfläderblommorna. Skölj citronen noggrant och skala av det yttersta gula med en potatisskalare
Bären i denna marmelad hittade jag mitt på vår innergård på en fläderbuske helt översållad med bär. Bäret förväxlas ofta med både druvfläder (röda bär) och sommarfläder (kortväxt meterhög ört), som faktiskt är giftiga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.