RECEPT – HEL LAX med DILL, CITRON & SMÖR. Jag tycker laxen är absolut godast när man ugnsbakar den i foliepaket med e n o r m t mycket dill, lite citron, salt och smör
snarare en något look-alike wannabie med lax. Ciron & dillsåsen. 4st 100g Laxbitar4msk Flytande smörHavssalt och vitpeppar från kvarnDill och citronsås. 2msk Smör4msk Gul lök, finhackad2dl Fiskbuljong2dl Grädde0,5dl Citronsaft, (saften av en pressad citron)1hg Dill, Finhackad3msk Maizena utrört i lite vattenHavssalt & vitpeppar från kvarnSlungad gurka. Mixa dillen med 0,5dl av grädden, rör ner i såsen, smaka av med lite salt & vitpeppar. Pensla laxen med lite smält smör, krydda med lite salt & peppar, ställ in mitt i ugnen på ca 150g i ca 15min till fisken blir klar och fast i köttet. 100g Lax. 1hg Dill
Salta och peppra och strö över hackad dill på både ovan och undersidan. Skär lite små snitt i fisken på både under och ovansidan, detta för att smakerna skall kunna komma in i fisken
Lax är nog det vanligaste i fiskväg här hemma. Den här gången fick laxen ett gott örttäcke över sig. Lägg de tinade laxbitarna i en ugnsfast form och toppa med blandningen
Ta upp laxen ur formen och rör ner dill och rom i såsen. Lägg laxbitarna i en smord ugnsform. 4 portionsbitar lax. 1 knippe dill, hackad. Häll såsen över laxen och tillaga i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter. Lägg tillbaka laxen i formen och servera med kokt ris och stekt, krispig broccoli 4 portioner. 4 portionsbitar lax. 1 knippe dill, hackad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.